Karácsony... a lehető legjobban indult és még jelenleg is tart... bár nehéz volt karácsonyi hangulatba kerülni hiszen, a 16 fok és ragyogó napsütés, kék ég inkább egy meleg őszi napra emlékezetett. A téli sálam is csak azért tettem a nyakamban, hogy azért mégis csak tél van! kérem szépen a pulcsi és kord zseki otthon már sokszor november elején a szekrényben van...
Ami emlékezetett ebben az időben a buszok számát lejző kijelzőn megjelenő Kellemes ünnepkeet vagy kellemes karácsonyt kívánó feliratok.
Karácsonyi illatok... fenyő illat ez hiányzik nagyon... sehol sem látni, a nagyobb boltokban, ahol a fa mégis csak a dekoráció részét képezi, mű. Este az ablakokat nézve az utcán csak el, elvétlve váltni egy egy kivilágított fát. Pedig a fenyőillat a lakásban amikor 25-én felébredek, na ez nekem a karácsonyi érzés.
Viszont a cukrászdákban az átlagnál nagyobb a forgalom, több zacskóval jönnek ki onnan az emberek, azt hiszem itt mindneki csak veszi a süteményt...(legalábbis a bolo rei-t)A boltokban sorokban várják, hogy végre az általuk vásárolt ajándékra is szép papír és masni kerüljön, a tökételes csomagolás...
Illatok... nekem a beijgli nem alapeleme a karácsonynak, de legalább ismerem az illatát, az itteni sütik nagy része ismeretlen... hiába lengi be a várost, nem tudom karácsonyhoz kötni.
Aztán szenteste, 3 a családja nélkül Portugáliában lévő erasmusos lány... megszokott időre tervezett vacsora... aztán Portugáliai behatás talán de végül csak 9 kor ültünk asztalhoz...akusztikus gitáron játszott karácsonyi zene, a délután sütütt mézeskapólácsony járta át a nappalit. Több napra elegendő, bármely családi asztalra beillő karácsonyi menüt varázsoltunk. A finom portoi bor és a fehér borból készül forralr bor pedig jó kísérőnek bizonyult.
25-ére aztán két karácsonyi ebéd meghívás közül is választhattam, hogy hát mégse töltsem egyedül a karácsonyt. Este pedig a lisszaboni casinoban az egyik leghiresebb énekes koncertjén voltam, ahonnan éjjel hazajövet kocsival még a kivilágított város legszebebb pontjait is láthattam.
No comments:
Post a Comment