Anyu kedvenc sütijének neve elég gyakran kísért. Elég csak egy hétköznapi szupermarketbe látogatni és elsétálni a zöldség és gyümölcs sorok között. Furcsa dolog, hogy nem csak a név és a kinézet beazonosítással vagyok bajban.
Az még csak természetes, hogy Magyarország tenger hiányában nem tud akkora halkészletete felmutatni, így a halak neveit és ízét még csak tanulom. Az elfogyasztásuknál körbnézek más mit csinál vele, lebont a héját, félbevágja, vagy csak levágja a hasát és a fejét.
Aztán itt vannak a gyümölcsök, meg zöldségek, vagy zöldségnek látszó gyümölcsök, néha meg gyümölcsnek látszó zöldségek (és most itt nem a paradicsomra gondolok).
Szóval nagyon sok beazonosítatlan dolog kerül velem szembe egy átlagos vásárlás alkalmával. Ez lenne például a "diospiro".
De ananászból is kettő van, vagyis van az ananász, meg az abacaxi, ami a mi ananászunk, édesebb és nagyobb zöldség van a tetején.
Épp ma lapozgattam a metro újságot és látom benne, hogy ha minden jól halad akkor két éven belül betörhet az itteni áruházláncok piacaira a pasztinák (paszternák) Szép kis világ, most hozzon be valaki otthonról gyorsan.
1 comment:
Anyuék őstermelők, paszternákunk annyi van, mint csuda, ha gondolod, bevezethetjük a portugál piacra;) Hogy vagy csajszi? puszi, Orsi
Post a Comment